Zadržiavam ticho,
ako by mi mohlo uniknúť
ako by to ticho malo krídla.
Dotyky sú ako vlákna,
pavučinové, lepkavé
rozpadám sa s nimi
na dve polovice
jedna chce splynúť –
v tvojom hlase
v tvojom pohybe
všetky odtiene tvojich rúk
mi stavajú mosty
cez hlboké priepaste
vlastných očakávaní...
Druhá kričí
ticho kričí
v pošramotených útrobách,
že nechce
vlastne nechce nič
chce byť len skalou, koreňom,
poryvom vetra
bojuje, odmieta.
Ako je možné
byť blízko a odtiaľ utekať,
cítiť teplo a chcieť chlad?
Si prítomný ako vôňa,
prchavá a nezadržateľná
ako oblak po letnej búrke.
A ja?
Seba hľadám v tom chaose
vlastné hranice,
ktoré možno ani nie sú moje.
Vo všetkom vnímam len
tvoje belasé oči
vejárik vrások okolo nich
a v nich tanec.
Strach a obavy často svírají ruce v křeči a snaží se zadržet něco, co se zadržet nedá. A dotyk může ublížit, jen předem nikdy nevíš, komu vlastně...ale přesto se dotýkáme, jdem do rizika , a jen díky tomu přibývá mostů a ubývá propastí, do nichž stáhnout nás chce vlastní pochybnost...
Úžasné dílo, Pettie*
19.11.2024 23:50:51 | cappuccinogirl
....Užila jsem si Tvůj rodný jazyk v básni,jakoby umocňuje onu poetiku.....Ji./úsměv/
19.11.2024 18:25:57 | jitoush