Stavitelé mohyl

Stavitelé mohyl

Anotace: ...

Sbírka: Léto života

Stavitelé mohyl

Jsme stavitelé pomníků
našich ideálů a zašlých dnů. 
Když opilí se vracíme z podniků,
jež tvořily předlohu našich zničených snů. 

Čas plyne a my stárnouc stavíme mohyly 
dávným láskám a touhám měnit svět. 
Mohyly snářům, kterým jsme věřili, 
a kterým věřit bychom chtěli znovu a hned. 

A pak holýma rukama kopeme hroby 
nadějím, že jednou snad bude líp. 
A vulgární výkřiky do tmy svědky jsou doby,
kdy bylo složité s lehkostí žít.

A když nakonec jsme blízko temnotám, 
nenávratným a věčným jako vesmír je sám, 
doufáme, že zas světlo najdeme tam,
odkud jsme přišli a kde pomníky staví teď nám... 

 

Autor lukassnajdr, 22.11.2024
Přečteno 33x
Tipy 14
Poslední tipující: Iva Husárková, Kubíno, cappuccinogirl, IronDodo, Marten, zase já, mkinka, Psavec, Stanislav32, šuměnka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

Skvěle napsáno, k tomuhle se vrátím...

22.11.2024 22:57:20 | cappuccinogirl

líbí

stavitelé mohyl a piedestalů

kor - po návratech z lokálů :)

22.11.2024 13:36:49 | šuměnka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel