Sbírka: Telo kameňa, chlieb zeme
Ako moc ťa môžem ľúbiť?
Pýta sa ráno, čo sa mi zalesklo v okne
a ja na to: „Koľko vody vojde do oceánu?"
Koľko svetla unesú oči?
Koľko sa dá vyhrať v hre,
ktorá nemá pravidlá?
Láska sa nedá merať,
nevieš ju zvážiť na dlani,
ani z nej odlomiť kus
ako z chleba.
Je celá – všetka –
od hrubých koreňov
až po vrchol,
aj tak sa vôjde
do najmenšej komôrky.
Môžem ťa ľúbiť tak moc,
že slová sa zohnú
ako tráva pod víchricou,
tak moc, že aj smútok
sa pred láskou rozostúpi
ako sneh, keď príde jar.
Keď sa ťa dotknem,
ľúbim ťa,
keď si ďaleko,
ľúbim ťa,
(pravá) láska nemá prestávku
a nemá ani prechodné obdobia.
Ak je láska váhou,
ja ju unesiem
ak je prúdom,
tak nechám sa niesť
A keď sa ma zajtra spýtaš
„Koľko si?"
tak odpoviem:
„Všetko.
Všetko, čo môže deň.."
Ako moc ťa môžem ľúbiť?
Celkom,
úplne
a ešte
viac.
Opět ST.
Jsi úžasná...je fakt zážitek se s tebou "potkat"...
:-)*
25.11.2024 21:14:51 | cappuccinogirl
rada sa s Tebou, s Vami stretávam vo veršoch a nachádzam... vďaka, drahá cappu!
26.11.2024 08:55:50 | Pettie