Mor...
Sladká vůně moru, jemné rudé kruhy
zásobička rakví, pro každého vlastní
na rodinných fotkách tenké černé pruhy...
Na hranici všichni, kacíř nebo kněží
pohřeb žehem už má každý bez rozdílu
místo sněhu popel na vesničky sněží...
Květinové štěstí a naděje končí
nákaza se šíří od dítěte k matce
smrtka vypustila své královské hončí...
...v něžné vůni květin popel na zem sedá
a ves o krok dále morový sloup zvedá...
Komentáře (6)
Komentujících (6)