STOLETÍ
Anotace: Dílko vzniklo jednoho večera, víc k tomu neřeknu, bylo to melancholické...
Jako feťák
co marně shání staré století
a není k dostání pod žádným pultem
Jako bludný Holanďan s dřeváky od bláta
Svléknu se donaha
a půjdu
až století za mými zády
oklepe si čelo zaprášené
Jako pavouk času bez jehly a pavučin
upletu století věneček kopretin
Šedivou paruku shodím
ať si ho vítr učeše
Století z tisíců hodin
ještě nemá náladu plešatět
Jak je vidno
Svléknu se donaha
A půjdu
Až století za mými zády
Pozve mě na pivo
Komentáře (6)
Komentujících (6)