Sonet noci
Anotace: Mám rád noční město...
Ach, ty unavená šedi,
co pomalu dýcháš toxický kouř,
mám rád ty vlhké noci,
benzínové duhy
pod prorezlými vraky zemřelých aut
a tiché švitoření zapadlých barů,
které si povídají přes louže na chodníku,
oprýskané fasády, poetika tmy,
mokré prádlo oběšené na šňůrách
- cikánská čtvrť, zvuk noční stanice
a ostré klení,
trochu se bojím, ale je to krásné.
Komentáře (2)
Komentujících (2)