Pár vlaků z hrůzy
Pár vlaků z hrůzy v oblacích páry
řítí se k tobě
po kolejích.
(spěchej!)
Nestůj tam v blátu neschopen křiku
krácen světlem lampy
jak můra s lebkou na známce.
Z vagónů bílé paže trčí,
se špínou za nehty
(to jak hrabali se ven ze svého korzetu)
hlásí se o slovo
a ukazují Babylónské věže.
Naše Matka na perónu kojí
...tuctu uplakaných,
které stejně nabídne splínu vlaku
(...přes růženec)
modlí se k pánbíčkářství
bez svědomí...
Strojvůdce se v poloprázdném tanci
polévá ohněm
a devatero andělů jej zamyká
(do nechutnosti)
To divadlo krutosti
(ukrutně!) ti trhá sluch
jak brzdy vlaku
uždibující na tvé pokoře!
Nakonec nás dostihly
a ty's sotva dopsal řádku...
Dlouhá fronta zájemců o stání
mává lístky;
nedočkavci špalají si po hlavách,
vyškrabují si oči a
holé vězeňské hlavy se smíchem
...pozorují
skalpel oddělující nádor žluče...
(...chaos...)
Přijelo pár vlaků z hrůzy
a za nimi se táhne jen
noctis
noctis
noctis
Komentáře (3)
Komentujících (3)