Anotace: nějak se mi to mihlo v hlavě a já to stihnul zapsat jinak to berte volně nic moc sem tím nechtěl vyjádřit prostě jak sem uvedl na začátku je to prostě chvilková myšlenka která se z ničeho nic objeví a rychle zmizí
V básni se ti podařilo vystihnout dva zásadní principy.
Prvním je neustálý koloběh života a proměna jedné nehodnoty v jinou, podstatně stejnou.
Druhým principem je permanentní oběh oběživa a tak to běží odjakživa..
01.12.2009 19:22:00 | Mario de Janiero
Nový Jičín..... to je mi známé město. To bude asi tím,že tam žiju :) Docela dobrá básnička, ale musím souhlasit s ostatními. Opravdu by to potřebovalo dopilovat :o) Ale nic si z toho nedělej mě se toho taky hodně nepovedlo :)
Snaž se...
16.05.2007 19:01:00 | Schukr00
Prvně, verše i návaznost básně jsou neuvěřitelně na sílu! Snaž se o plynulost. Je těžké vložit obsahově hutný příběh do poezie, ale od toho je pak próza. Atmosféru lze vyjádřit i jinak než nutným vypočítáváním všeho, co se událo, přestože se jedná o baladu. Jazykově by tvé dílko chtělo vytříbit, zkusit obratům dodat trochu neobyčejnosti. Zvlášť píšeš - li o středověkém tématu. Místy působí dost neobratně, např. na její zbavení jed zvolil nebo atraktivní ženou (což je mimochodem obrat, který se do navozené atmosféry příliš nehodí...tak nějak mne přesouvá zpět do 21. století.) A za druhé, ale rozhodně ne v neposlední řadě..rytmus, rytmus! Skutečně hodně ti skřípe. Jenom začátek rytmické struktury je na vázaný verš dost hrozný...10 14 8 12 16 15 6 9 atd. Počítej si slabiky, pomůže to a jakmile bude dílko rytmicky čisté, k čertu s jednou slabikou, hned stoupne o stupínek výš.
13.05.2007 18:36:00 | Epona