Jdu ranní ulicí...
Anotace: Výrazy anonymních kolemjdoucích na cestě do práce.
Jdu ranní ulicí a přihlížím.
Jen tiše, abych nerušila, pozoruji, pozoruji život...
Kolem mě prochází paní středních let.
Usmívá se, září. Jí patří svět.
A za ní spěchá elegantní pán.
Mračí se, víčka ztěžklá. Je sám.
A tak mě napadá – proč někteří jsou šťastní a jiní ne?
Paní však v metru za chvilenku
ukradnou z kabelky peněženku.
Pán potká přítele z dětských let,
tvář mu to setkání rozjasní hned.
Je zbytečné se ptát, proč někteří jsou šťastní a jiní ne.
Přečteno 456x
Tipy 2
Poslední tipující: Egretta
Komentáře (0)