Pan Pluhař, pijan, popíjí pálenku...
První pocity překrásné,
protože přeci protestuje proti
podivně přehnané prohibici.
Pozor! Přichází policie...Přistižen!
Prohlídka půdy, předsíně-paráda,
potom pokoje-průser...
pod peřinou přechovává půllitr
pančované padesátiprocentní peprmintky.
Povídá příslušníkům:
Piju pouze pro potěchu,
porušuju paragraf? Prdlajs...padejte!
Poručík praví:
Pozdě, předpisy platí,
pečetí potvrzeno, propadá policii.
Pluhař pokořen... po půlnoci prchá...
Po putikách pátrá po povolené
patnáctiprocentní pálence.
Provozovna Pankrác poskytuje
pijanovi poslední pomoc -
- pivo prokládané panáky Puškina,
pěkně podle prohibice....
Pingl protáčí pípu...
Pořádná pěna působí pozitivně...
Proto přestaň plakat, Pluhaři,
použij palici - Pij punč,
přestaň prudit, popravdě,
předejdeš pak popravě...
Perfektně provedená, povedená prácička.
27.09.2012 16:01:34 | Nigol
Paráda, pěkné počtení, pobavilasmě :-)
19.09.2012 19:51:03 | Chancer