Anotace: ...aneb Máš svou hlavu, tak mysli!
Padly stíny, ztichla pila,
trpká čerň les zahalila.
V této noci z hutné pěny,
psán byl příběh beze změny.
Zamkni pusu, zahoď klíč,
jinak víc se nedovíš.
***
Dva chlapíci táhnou lesem,
nohy bolí, třesou se.
S prvním mechem klesnou k zemi,
modrým světlem hřejou se.
Kapsy prázdné jen pár drobků,
švorc jsou mladí pánové.
Knoflíky už zaprodali,
zlé to časy pro mnohé.
Jak tak sedí v trávě králů,
mlčky hledíc na měsíc.
Netuší že všude kolem,
proletáři jdou jim vstříc.
V zástupech jak při průvodu
(Vlaječky však chybějí)
Miliony drobných nožek,
zídky hladké stavějí.
Jeden z pánu klopíc zrak,
rudou skvadru spatřivše.
Bleskově se z mechu zvednul,
bez bot chrabě drtil vše.
„Co to děláš dutá hlavo?“
druhý na důstojnost lpí.
„Cožpak nevíš z chytrých knížek,
že mravenci v noci spí?“
Mladík spražen slovem druha,
usedl zpět na místo.
Z levých krajů spěchaj spolky,
nebloudí...jdou na jisto.
Posilněni zralou třešní,
stavějí se do šiků.
Dva chudáci s myslí klidnou,
nebudou mít úniku.
Každý malý mraveneček,
v ručkách svírá nářadí.
Kladívko či srp si vleče,
pak se ještě zařadí.
V útok velí hlavní padouch,
rudo kam se podíváš.
Nebožáci chudí braši,
skončí jak se domníváš.
Rudý mrak se ztrácí v lese,
slunce vstává z konopí.
Za to všechno může mýlka,
že mravenci v noci spí.
***
Dobrou noc a sladké sny!
Výborný, mě to fakt pobavilo...úplně si představuje ty zástupy mravence s kladivem a srpem jak na ně jdou
17.03.2013 18:11:53 | drew
dobrou
13.03.2013 17:17:13 | CCGREE