Housenka a já
Sedím si tak na seně
a pozoruju
muší život
co třepotá se kolem
(a brouzdá se mi po nohou)
a najednou
(těžko říct, kde se vzala)
na botě
Housenka!
černá hlava
po tělíčku zrzavá
(má dlouhý ošklivý chlupy)
přeruší
svůj rychlomaraton
a upřeně na mě zírá
svýma velikýma očima
(vypadá trošku jako Ty
když se na mně zlobíš)
chvíli si s ní povídám
zpovídám
a ona
jakoby mlčky
přikyvovala
(moje housenka malá)
a ze zamračeného nebe
na nás začíná padat
drobný
chladivý
déšť
(že by nebe plakalo?)
tak ji vezmu
do dlaní
a schovám pod deštník
z letního listoví
a naposledy se podívám
na muší život
co utíká někam pryč
(asi se bojí
mých nebeských slz)
a neslyšně zmizím,
bez loučení
snad Tě ještě uvidím
má malá
ošklivá housenko
pod letním
listovím...
Komentáře (2)
Komentujících (2)