Anotace: Osvěžující déšť zahladil zemi rány, mé srdce otvírá tajemnou branku svou, a touha po rtech Tvých zas, Lásko má, mne mámí, já chci zas sevřít Tě v toužící náruč mou!
Nebe tvář zastřelo si mraky
vida zem horkem trpící,
spustilo pláč, já pláču taky,
perly slz s potem na líci...
Proud vody živé matky země
tvář rozpukanou pohladil,
cosi se hnulo i tam ve mně,
já struny srdce naladil!
Déšť šňůrám perel podobá se,
provazcům tkaným z křišťálu,
když skončí, duha v plné kráse
skví se při ptačím chorálu!
Již kapky vsákly se do země,
vše se zas svěže zelená,
miláčku, pospěš rychle ke mně,
ať mohu zlíbat ústa Tvá!
Z nebe se zvolna snáší ke mně
déšť slov... měkkých a hřejivých...
každé z nich hladí láskou, jemně,
a v každém je tón zvonivý...
Vychutnávám si jejich vůni,
toužím ji v sobě chvíli mít...
pro ten déšť všechny smysly vzbudím...
a vzhůru letí tichý dík...
:o)
01.08.2007 17:03:00 | Cecilka