Matka Země
Anotace: ... Smutný osud matky nás všech ...
Stoletý popel ti ve vlasech utkvěl
Vítr pryč odvál, aniž by jej chtěl
A i když už déšť smáčel Zem celou
A nebe pokreslil barevnou duhou
Tvůj úsměv zmizel, čas ti jej vzal
Snad byla to krádež, když nic nedal
Vrásky na čele jak koryta v pustině
Řeky, jež dávno nenosí žádné povodně
Ty potůčky slz již nemohly dál téct
Dávno není vůle, zbyla jen touha utéct
Sejmout korunu a zahodit žezlo v dál
Vzdát se trůnu, zanechat prázdný sál
Vzít si svůj život, ukončit žal i bolest
Co trýzní tvou duši skrze všech věků
Věků, jež za sebou máš...
Komentáře (2)
Komentujících (2)