Luční uspávanka
Anotace: O usínání, o louce a o tom, co by se mělo zdát malým dětem, aby hezky spinkaly. Všem, kteří špatně usínají...
Kotěcí hra tichne v lipnici
potulný vítr voní badyánem
kostřava je rosným chrámem
Modrásek usnul v pšenici
Konipas prolét´ koniklecí
a usedl v trsu oměje
Za škapulíř šalvěje
přijdou koně běloplecí
Hebké chmýří pampelišek
běle hýří podvečerem
Básník píše čapím perem
verše modřínových šišek
Sléz a svlačec oplétají
kmeny planých jabloní
Arnika se k hořci kloní
Spát šli všichni kočkodani
Vlčí máky kolébají
kolibříky lučních strání
a než se slunko ztratí
veverky uléhají
Zvonečky zvoní klekání
modravě lučně broskvolistě
o tom krásném snovém místě
co jmenuje se usínání
Přečteno 509x
Tipy 3
Poslední tipující: Analisieren
Komentáře (1)
Komentujících (1)