Slunečnice
Anotace: Včera jsme se na sebe dívaly, ona na mne, já na ní... je zázrak, zaslouží veršování...
Tvář úsměvem rozzářená,
vlídná, moudrá, zkušená,
k životu jí stačí hlína,
už pohledem objímá.
Od kořenů rozdává vše,
co k životu potřeba,
pevné tělo v celé kráse,
poupata i semena.
Právem byla obdařená
jménem boha Helia,
vždy má sil se vzhůru dívat,
i když jí tíží břemena.
Komentáře (0)