Japonský most
Most dřevěný do ladného oblouku klenutý
Nad jezerem do zeleně ponořené vystavěný
Kde lekníny na hladině si jen tak plují
A vrby své větve smutně svěšené ve vodě mají smočené
Paprsky slunce do toho zákoutí
Přes větve vrb jen slabě prosvítají
Lekníny do intenzivních bílooranžových barev zabarvují
Toť místo kam ještě zdaleka civilizace nedorazila,
Kde možné je na chvíli zapomenout
Na běžný moderní doby shon
Komentáře (0)