O půlnoci
Anotace: točí se a točí, s dnem a večerem.
Blíží se již půlnoc,
je černá jako tér.
Ticho v domě opanuje,
a vzhlíží z krásných sfér.
Padá k domům jako hvězda,
krouží zcela po nebi,
vyhledává lidská bedra,
spánek svůj si odloží.
Blíží se již půlnoc,
je plna hluchých zvratů.
Měsíc teď již povyskočil,
a změnil bílou barvu.
Venku chlad a tichá doba,
probudí tu místy v bol,
a když v lidech ustupuje,
začne svítat zas.
A hle,
půlnoc bije,
rána střídá ránu,
hlavou moji proletuje,
skončí pozdě k ránu…
Martinec Vlastimil
11. Srpna 2005
Komentáře (1)
Komentujících (1)