Step na poloostrově
Anotace: Letní zážitek z Fedotovy kosy (úzký polostrov v Azovském moři na Ukrajině)
Krajina která neděsí
strmostí hor
řevem vody
co z dálky doletěl
Od obzoru na obzor
zelený zvlněný prostor
Moře trávy
a kolem hlavy
racek proletěl
Krajina fádní
jenom v představách
Z nudy z ní nejde strach
Step jemně voní
Bílí osli, laně
pohledem k nám vystřelí
Tak zblízka
až se jim havrani
v očích blyštěli
Krajina, kdo v ní nebyl říká
pořád stejná
do daleka
Štíty se netyčí
prameny nezurčí...
Ale kdo do ní vkročí
uslyší, že tráva šumí
jak tok máminy krve
co dítě slyší v náručí
Přečteno 411x
Tipy 18
Poslední tipující: PIPSQUEAK, Ovádko, Ik, jita.1965, Holis, Marfuša, Romana Šamanka Ladyloba, Mbonita, Tacca, Kapka, ...
Komentáře (4)
Komentujících (4)