Vlk
Hříchům věrný,
uléhám do servaného listí
znásilněných větví čistých.
Podzim mizerný,
táhlý, šedý jsem vlk.
Vyji do mlhy,
vlhká morda lační po krvi
lůna Paní zimy.
Z poloviny
pak
obejme mě potají.
Kompanie bílých prstů stékají
z povlovných strání.
Do útrob údolí
zaťal drápy hladový chlad.
Okovy tuhnoucích blat
nebolí,
potisící darmo se bráním.
Přečteno 553x
Tipy 21
Poslední tipující: zelená víla, Tanzania, Tacca, enigman, Psavec, Mbonita, Jana M., Kristine Clary-Aldringen, Dota Slunská, ziriant, ...
Komentáře (6)
Komentujících (6)