Ráno
Píšťalky jitra procitly,
slunce paprsky sytí,
na šňůrkách perliček
pavoučích sítí.
Panáček zrodil se
z ranní rosy,
ve zlatém rouchu
tancuje bosý,
na tenkých vláknech
stříbrných pavučin,
kouzelnou hůlkou vyhání
poslední noční stín.
Třepetavá křídla
lučních květin sluhů,
spirálou nakreslí
na nebe duhu.
Panáček roste, buclatí,
se spřežením bělásků,
prachem hvězd pozlatí
úhledná políčka
pšenice i žita klásků.
S láskou a pokorou
do kraje mír prostírá,
letnímu dni novému,
bránu světla otvírá.
Přečteno 409x
Tipy 29
Poslední tipující: René Vulkán, sluníčko sedmitečné, vodnař, divoska_jaja, labuť, NikitaNikaT., jedam, WAYWARD, Flamy, Le ver luisant, ...
Komentáře (6)
Komentujících (6)