Chci být Slunce
Chci být Slunce, stromům koruny rozsvítit,
ráno co ráno ukázat cestu,
do hlubin duší zničených se vcítit
při odlesku z azbestu.
Chci být Slunce, měsícům život dát,
smutnou krajinu červánky polít,
s nezbednými mraky si chci hrát,
sněhové vločky pak celé rozdrolit.
Chci být Slunce, horký žár vlévat do moře,
přitom v tichosti pozorovat celou zemi,
ničit sněhuláky na himalájské hoře
a vyhrávat nad mstivými bouřemi.
Chci být Slunce, rozevřít poupata kočiček,
v mrazech zahřívat prokřehlé prsty,
hvězdičky nakreslit do ztemnělých zorniček,
chci být Slunce, takové, jako jsi ty.
Přečteno 426x
Tipy 3
Poslední tipující: Zefi, Bíša, enigman
Komentáře (1)
Komentujících (1)