Bola zima
*
už len posledné mašle zabudnuté
strieborné
zlaté
zostali
pod nimi opadané ihličie
ten čas nám pripomína
bola zima
voňavé domy ozdobené
vanilkou
škoricou
a marcipánovými anjelmi
v ktorých nezamrzlo teplo
ľudských duší
stále to kúzlo chránia
iskrivé biele kúzlo
keď pod vločkami
triasli sme sa šťastím
namiesto samoty
namiesto hnevu
pokoj
a námestie lesklo sa
bielym ránom
bielym dňom
bola zima
vo vlasoch mrzli
kvapôčky
svetielka
a prezrádzali priania
červené nosy
červené líca
keď cez prsty skrehnuté
v obláčikoch pary
šepkali sme
bez strachu
dôverujúc nociam
kresliacim
na okná striebristé kvety
prestierajúcim
na zabudnuté lavičky
biely zamat
v ňom drobné stopy
náš smiech
ktorým vítame sa
ktorým sa lúčime
bola zima
bude jar
*
Přečteno 430x
Tipy 19
Poslední tipující: Bíša, Actafool, Pevya, ilona, Hazentla, hašlerka, CULIKATÁ, WhiteSkull, labuť, ...
Komentáře (2)
Komentujících (2)