Začátek je matkou konce - jak jsou si podobny jejich hlasy
Anotace: Mým drahým sestrám - Taivé Elstrin von Monphiné a Muriel de Lériet. Řád života: Každý příběh má své rozuzlení jenž v začátku se skrývá Brzy uvadne i květ jenž se nyní ve vlahém větru kývá
Tak jako za úsvitu nebe
má v sobě předzvěst večera,
když ticho proříznou první tóny cella
zpívají o tónu posledním.
Vyschlá cesta skrze pole
v létě nese vláhu podzimních plískanic
Klid před bouří zní hlasem blýskavic
Že vyjde slunce, zvěstuje večerní klekání
Vezmeš mě za ruku - zas přijde rozloučení
Když sníh zajiskří, jaro přijde znovu
Jabloně rozkvetou a časem sklidíš plody
V každém začátku je i konec dění
Úplněk zazáří a pak zmizí v novu
Skálu rozmělní chladné proudy vody
Přečteno 373x
Tipy 1
Poslední tipující: pejrak
Komentáře (2)
Komentujících (2)