před sněhem za sněhem
Anotace: ...a je to tu opět:zimozřivo, druhá vločka, třetí, čtvrtá
Jedna vločka,druhá vločka,
třetí, čtvrtá za ní letí,
letí, letí...
Jako bosorky, které vítr prohání
nesou smetí;
Studí do dlaní a nos
nutí k pčíkání:
Zaříkání na ně neplatí.
Však jsou dítka povětrná báby metelice.
Vyhnala je z nebeského domu
převelice ušmudlaných lící
K tomu přidala jim
černých, těžkých cárů
nevítaných darů;
Projít očistcem
co nazývá se Zem.
Po nich slétnou lehká, bílá peříčka .
Rázem se zem dočká bělostného hermelínu
rozplakané větrnice rozpustí se
v jejich stopách;Inu, máme zimu
Konec šprýmů....
Přečteno 623x
Tipy 16
Poslední tipující: James Libustka, Bíša, jedam, Mbonita, labuť, hašlerka, Gabrielle, CULIKATÁ, carodejka, Květka Š.
Komentáře (3)
Komentujících (3)