Zima
Anotace: v režii Českých Drah dne 3.12.2010
*
Stromy dnes vypadají
jako přerostlé keře bavlny.
Zachytila se na nich vata
z kabátu paní Zimy.
Vlaky stojí v poli,
poblikávají na sebe
a na jednom ze zamlžených oken dětské prsty kreslí slunce.
V otevřených dveřích útrpně čekajícího vagonu
září světluška v podobě uhlíku
a nějaký mladík vyfukuje kouř místo lokomotivy.
Stojíme tu již hodinu,
mrzneme v oprýskaných kupé
a průvodčí má v očích výraz koloucha prchajícího vlkům.
Přitom stačí jeden úsměv -
Pane, my se nezlobíme.
Vždyť ten výhled je krásný,
stromy dnes vypadají jako přerostlé keře bavlny.
*
Přečteno 752x
Tipy 5
Poslední tipující: CULIKATÁ, Kapka, Skalsky Pavel
Komentáře (2)
Komentujících (2)