Radbuza
Anotace: povýletní rozjímání...
Po cestách, skrytých do ječmene,
loukami s vůní jarních vřesů,
k pramenům Radbuzy tě zveme,
pojď s námi do Šumavských lesů.
Vlní se lány žitných klasů,
hluboké lesy chórem šumí,
dáme si svetry kolem pasu,
pod nohou mechy kroky tlumí.
Sbor ptáků překřikuje děti,
pod srnkou praská větvička,
čmelák si sedá na okvětí,
po zemi z chmýří klubíčka.
Až z lůna Země bublá pramen,
ledová voda bere dech,
Čechy jsou vážně krásným chrámem,
kochám se na všech výhledech.
Potkám se s Tebou, vodo milá,
u břehů naší Berounky,
do piva prýští tvoje síla,
zaléváš i mé záhonky.
Přečteno 482x
Tipy 63
Poslední tipující: Houda, Live to fight, Maryje..., Gabrielle, jita.1965, poustevník Jirka, EM EM, ilona, NikitaNikaT., hatlapatla, ...
Komentáře (13)
Komentujících (13)