Bylinková
Anotace: Nejen pro Jirku...
Nesu ti náruč plnou kvítí,
vzácného ve své skromnosti,
to předá sílu tvému žití
a nejsou to žádné tajnosti.
Divizna umí horkost zvládnout,
sedmikráska jí poradí,
podběl a šalvěj chřipku žádnou
ujmout se moci nenechají.
Maceška dodá tváři jasu,
tužebník kosti posílí,
rozmarýn zas myšlenkám času,
aby se spolu smířily.
Mateřídouška chybět nesmí,
ani heřmánek, to se ví,
a aby kouzlo měl tvůj vesmír,
mám tu meduňku pro snění.
Komentáře (0)