Jaro
Josef Waldemar Čáp
Jen jedno roční období tak moc rádi máme,v tomto čase jsme s láskou o kus dále,a v hlavách nám jedna píseň zní,to je radost z jara i přírody.Zima už nemá mrazivou moc,musela odejít,bylo jí dost.Led a sníh se rozpustil,jako vždy velkých škod se dopustil.Ptačí koncert po ránu bude nám hrát,kdo by tuto dobu neměl rád,snad jen ten pyl,co někomu sennou rýmu způsobil.Přichází k nám lásky čas,jaro,jaro přišlo je tu zas.Zelená barva jara je znak ,budem se milovat budem si hrát.Zelené loučky,zelené traviny,dávají nám léčivé byliny.Kočičky kvetou dávají zvěst ,přišlo k nám jaro a ptačí zpěv.Slyšíme potoky i řeky téct,slyšíme velikonoční koledníkův zpěv.Řechtačky řechtají a pentlované pomlázky se zas venku nad děvčaty třepají.Radujme se,velikonoční svátky k nám přišli,od Ježíše a jeho obětavého činnu k nám z nebe vyšli.Díky ti jaro,díky ti Ježíši Kriste,budem tě po věky milovat a uctívat,spolehni se na to náš Bože,to je už dávno jisté.Brzy přijde i Máj,který promění listnaté stromy v květový háj.Třešně kvetou,voní,včely je pylují a úly medem se plní.Jaro je nádhera,jaro je života dar,jaro je všech lidí pozemský ráj.
x+
Komentáře (1)
Komentujících (1)