stmívá se...
Anotace: ..kouzelná chvíle...
Slunko
si zvrhlo zas,
na stole
z hřebenů hor,
sklenici vína
a beránkům
na obzoru
zbarvilo kožíšky
do ruda
den ke spánku
chystá se
již paní tma
natřásá
peřinu
s lesklými knoflíky
však posečkat
měla by chvíli,
až nad obzorem
dopije slunko
sklenici poslední,
a odejde ulehnout,
v obláčky
čechrané vánkem,
pak žezlo své,
noci
zas na chvíli
odevzdá...
Komentáře (1)
Komentujících (1)