Pohybem těl mrazivých větrů
pročistí se spáry,
skuliny všech nepřístupných míst.
Prchnou stromoví Fauni
se vzácnými dary,
sprovodí ze světa,
bez lítosti
poslední odevzdaný list.
Země ústy vdechne sílu
do středu tajeného dění.
Tam,v zdánlivém klidu
zní sytě altový hlas.
Uchová čisté tóny
původního znění,
jakoby nic
dotiká starý pomíjivý čas.