Anotace: Na Nový rok o slepičí krok,na Tři krále o krok dále,na Hromnice o hodinu více......veskrze povzbudivá představa...
SLUNO VRAT
stojíš zasněn u starých,dřevěných vrat.
V rukou máš podivné,neklidné chvění,
v srdci se ozývá po něčem svěžím chtění.
SLUNCE VRACENÍ
staré,ztvrdlé a zbytečné čeká na drcení.
Mrazení bílé v konečcích prstů souží,
po hřejivém teple vnitřním snad každý touží.
SLUNCE SE VRACÍ
zima tvrději pokročí v mrazivé práci.
V ledovou sochu promění se němý vzdor,
Světlo navrací se na cestu vzhůru,nad obzor.