Kapka deště

Kapka deště

Anotace: Báseň o kapce deště

Chtěl bych býti jen pouhou kapku deště,která míří přímo k zemi a přináší suché půdě blahodárné deště.Malá kapka nese vždy suchému kraji,vláhu i uzdravení,úlevu,ale hlavně osvěžení.Bez kapek deště v řekách vody dosti nikdy není,tuto svatou pravdu znala všechna lidská pokolení,to platí i dnes,přesto že světu vládne počítač,technika a internet.Chtěl bych býti jen pouhou kapkou deště,dívat se z hůry nebes na krásu mého padajícího deště,z oblaků rovnou dolů letět,zda přinesu záplavy nebo užitek,budu po dopadu na zem rychle vědět.Chtěl bych býti jen pouhou kapku deště,a stát se duhou barevnou co vzniká z paprsků i deště,nebi modrému jako kapka já chci pěknou barvu dát,aby se příště nemuseli lidé dešťů zas tak bát!Chtěl bych býti jen pouhou kapkou deště,co nikdy nezemře a žije na světě věčně,rostlinám a živočichům budou kapky mé vždy pomáhat,příroda je ve mě a v srdci mém se může navždy rozmáhat.Chtěl bych býti jen pouhou kapkou deště,kapkou deště,která nezná zlo,nenávist,bolest v tomto velkém globálním městě.Chtěl bych jen létat čirým vzduchem a mít radost z toho,že zde nejsem přítomen svým duchem.Kapkou deště na tomto světě chci býti,v modrém velkém oceánu jako rybka volná já chci jen na chvilku žíti.Až se jednou vypařím a náhle jako pták Fénix z popele zase vstanu,již nepoznám žádné trápení ani krutou zradu,kapkou deště se já přece stanu,uvidím pak tu krásně tajemnou dešťovou dráhu.

x+
Autor Waldemar, 26.01.2007
Přečteno 676x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

má pravdu, takovej slepenec už na začátku odradí, naštěstí jsem odolal, přečetl, přečetl, přečetl, zorientoval, vybral, oblíbil, chválím

24.02.2007 18:59:00 | Pe&Pa

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí