Už dávno pohasla touha denních chvil,
sluneční Mistr svinul do klubíčka zlatou nit,
temný zrak se do čistého blankytu vpil,
mistr Měsíc chystá se na nebeskou scénu jít.
K ránu se ztlumí záře pouličních lamp,
temným zákoutím netřeba už mlčenlivý svit,
sluneční Mistr vystoupá vzhůru
v posledním světle ramp,
zrnka času navlékne na zlatou nit.
Sype se v přesypacím čase noc i den,
skrýše se otvírají v prchavém okamžiku,
odtud je nebe jako pomněnkový sen,
světlo a tma v střídavém zániku a vzniku.
Vznik a zánik,jak výřečná paralela.Zánik všude kolem nás,vnikům jsem oddán zcela.Dost dobré,Ji!!!
29.05.2014 21:26:15 | Bakchus
...Taky bych ráda dozajista důkladně vnikla do podstaty i přes ty rizika....
Ono ,když se jde do hloubky......./úsměv/.Ji.
29.05.2014 22:14:59 | jitoush
U Tebe úsměv,u mne smích.Jít do hloubky?Je to hřích?A Ty,prosím,nešil,z Tvým mládím bych sotva hřešil.
29.05.2014 22:18:19 | Bakchus
....Půjdu se podívat do zrcadla,jak je to s mým mládím..../smích/.
Že by mé verše zněly infantilně..../smích/.Ale což,překračovat svůj stín
nebudu....Ji.
29.05.2014 22:22:07 | jitoush
Mistři si na pískovišti času hrají.
:-')
29.05.2014 21:01:31 | Slav Milo