Pluje po hradbách červánků
v loďce slunečních paprsků,
probouzí život ze spánku
v mlhotavém rozbřesku.
Ve třpytění ranní rosy
odkrývá pohled na Slunce
a skládá světa eposy
za úsvitu ... lehounce ...
Jitřní poutník za svítání
proplouvá rudou oblohou
a jeho dne uvítání
těší ty, co nemohou ...