Už zase kvetou pampelišky
no vážně, já je viděla
mezi hromádkami spadaného listí
sem tam se žlutá zaskvěla
Na dohled od nich sedmikrásky
sluníčko je svitem vábí
chladivá rána s vyhřátými odpoledny
nerovný boj ustavičně svádí
A vedle záhonu rozvitých růží
co sytí vzduch svojí omamnou vůní
květináč s bohatým převisem z muškátů
bezstarostně stále vesele si trůní
Dnes žaludský král zlatým žezlem máchá
a eso za esem dál tahá z rukávu
zlatou však vystřídá diadém ledový
co zimní královna si posadí na hlavu
Tak schovej pampelišku pro zimní královnu.
Moc hezky vybásněno, to za tebou Múza určitě přišla až do kuchyně. :-))
16.11.2015 21:45:07 | A42
...Andry,sím....sníh ještě nepřivolávej....prosím/smích/....já vím,že už se těšíš...
......až v lednu bude mráz,pořádnej samec...jo.../smích/....Ji.
15.11.2015 17:59:14 | jitoush
..hezká podzimní...pampelišky jsem, vážně, taky nedávno viděl...;-)
13.11.2015 20:39:58 | bogen
Děkuju! Mě to dost překvapilo, když jsem je dnes viděla kvést u příkopu. To bych touto roční dobou fakt už nečekala! :)
13.11.2015 20:44:05 | AndreaM