ZPACKANÁ VIZÁŽ LETOŠNÍ ZIMY
frivolně si odmotala šál
odepla límec ze stříbrné lišky
čímž naivně odhalila
pátravým pohledům
unavenou pleť staré dámy
s husí kůží v podkrčí
z matných kádí rybích očí
vlažných lhostejností
jí skanuly cákance šedého zákalu
do ranní kávy v loužích
z nichž opadala smetanová pěna
pitomý vizážista
napatlal na seschlou tvář
make-up pubertální dívky
s uhrovitými rozpaky
pro marnivou touhu
kdysi noblesní dámy
po nevlastním mládí
jež ráda vyfoukla by vesně
změněná ve směšnou konkubínu
přišla o poslední glanc
vyhlíží zkrátka děsně
z nosu jí ukapává pod zamračeným čelem
svou pověst dala všanc
druhým je k smíchu - sobě k pláči
uvízlá v hanbě
z níž se už nesebere
Praha, 8.3.2016
https://www.youtube.com/watch?v=HvpyZMIP-iQ
....už i ta zima potřebuje vizážistku.....už se neumí tak nějak
přirozeně nosit....neumí vypustit pořádný mráz ze svých úst.....
zkrátka neumí vládnout světu...nějak se nám rozplizla.....ono
tím přemrznutím se ledacos pročistí,takže zase nic.......Ji./úsměv/
11.03.2016 20:58:04 | jitoush
Noo, zrovna už vlastně včera ráno, jsem vystoupila z domovních dveřǐ, do vlhce sněhavého rána, abych vystoupila o několik kilometrů dál, v centru hustě zateplených budov, do deště, kterej se začal okamžitě vypařovat a podráždil mi svou mlhou, tu mou krásně novou kabelku z kůže:DD
09.03.2016 00:24:58 | Papagena