Na břehu zní píseň podzimu
po vlnách
lodice z listoví rozráží proud
plachty zkroucené v houslový klíč
partitury symfonie barev.
V korunách stromů
skloněných nad řekou
prořídlé větvoví
za mříží skuté jinovatkou
slunce
naposled pohladí hladinu.
Padá listí a vítr s ním tančí
přemety zrzavých panen
ve vírech meluzíny
probouzí zimu.