Anotace: ...včera se to už tak pěkně rýsovalo,a dnes je zase jaro v nedohlednu.
Na drátech s vysokým napětím
kapky jako kočičky na jívě visí.
Okna jsou studené mísy,
myje se šedý den.
Chodci jsou ropuchou bláta potřísněni.
Cesta co v létě vede do polí s rudými máky,
zesnula bolestnou amputací.
Duše si nechce zvyknout tíživé rezignaci.
Toužebně čeká jarní den.