Cesta k úsvitu
Anotace: Báseň o svítání :)
Noc právě zapřahá do uzdy své vraníky
luna,jež vypadá jak kolo od kočáru
než koně vypřáhne úsvit v ranní klid
bude slunce hořet jako při požáru
Cestou k úsvitu jsem znaven noční směnou
buď moje hladina a já tvojí pěnou
buď mým hlasem a já tvojí ozvěnou
buď mou prací a já tvojí odměnou
Úsvit jak lampy, jež v parku tmu krájí
postupuje oblohou k mráčkům bělavým
jenž se jehňátkům na louce podobají
co nové ráno přinese - jen Běla ví
Přečteno 673x
Tipy 4
Poslední tipující: Anděl, Iva Husárková
Komentáře (4)
Komentujících (3)