*
na kraji lesa prosil jsem severák
který se skrýval mezi stromy:
šetři hnízda, ticho jim přej...
a vítr ulehl
vzápětí z ptačích bydel
do ticha vyletěl první trylek
a za chvíli už zpíval celý les
díkůvzdání
zapomněli jsme na podzim
ani holé stromy, ani spadané listí
se nezdály být smutné
v naději