zas kvílí struny ve větvích
s přírodou jsme spjatí
hlubiny v nás zpívají
o smrti
o početí
obě tak blízké si
jak rodné sestry
dvě dlaně co vroucně
tisknou se
na rozcestí
kdosi šel tichý
kolem nich
pozvedl hlavu
naslouchal
zaslechl píseň ve větvích
na chvíli krok svůj zastavil
než znovu kamsi
pospíchal