Tambor začal bubnem jaro svolávat
Anotace: Báseň o blížícím se jaru
Tambor začal bubnem jaro svolávat
aby zimu zahnal dřevěnou paličkou
první sněženky musely z půdy vstávat
aby dýchaly svěží vzduch chvíli kratičkou
Zvuk bubnu připomínající mého srdce tep
květiny jež se chlubí barevným šatem
a z pole jakoby voněl čerstvý chléb
když lány budou od slunce pohlazeny zlatem
Tambor jde a tluče na buben
jaro už přišlo z veliké dálky
hned začalo všechen lid lanařit ven
jako láká hmyz barevný závoj azalky
Jaro udává takt jen tak zlehýnka
aby ptáčky nevyplašilo z milostného tokání
zjara vše živé vyroste ze semínka
a vše hlaholí jakoby bez přestání
Přečteno 347x
Tipy 2
Poslední tipující: ZILA78
Komentáře (0)