daruj mi svou vůni
růže
vanutí větru
v okvětí
o trn dovol mi
zavadit
lehce
ať ruměnec
na tváři vyzradí
královnino tajemství
její korunovace
kapka
po kapce
smísí se se zemí
tam kdesi v kořenech
v jedno jsme
spojeni
ze tmy do světla
hledíce
Mám je ráda, růže, i ty tvoje, ve slovech.
04.06.2019 23:41:25 | Philogyny
...ano jsme spojeni.....jsme napojeni.....jsme napájeni....jen chtít
prociťovat.....jen "vidět".......krásné Zdeni......Ji./úsměv/
02.06.2019 20:04:16 | jitoush
Mám je moc ráda,
krásu je potřeba chránit,
možná proto ty trny.
A občasná zálivka vlastní
krví pro krásné barvy květů.
02.06.2019 10:03:31 | Dreamy
Hmm. Člověk by se měl poranit s trny, aby uviděl význam růže. Stejně tak květina vysílá signál ochrany.
Může stále může.
02.06.2019 01:45:11 | Now