Vzdušné mlýny
Ten strom kypří životem,
ten, který se zrodil.
Roste den, co den,
a pučí ze semen.
Gigant to je,
co ve větru vibruje,
a korunou kraluje.
Kvítí, to je to,
co v očích svítí.
Větévka,
je v hedvábných sítí.
Strome,
ty silný a pradávný jsi,
jsi dílo nejmocnější.
Dýcháš tu vzdušné mlýny,
které stékají do hlíny.
Boří se to a boří,
v hlubinách to nevybouří.
Tu znenadání,
co nepřiletí..
Tu pěnkavy se tetelí,
houpají se i zpívají.
A ta píseň vrní,
v duhových to tůní.
Přečteno 189x
Tipy 3
Poslední tipující: mkinka, Emily Říhová
Komentáře (1)
Komentujících (1)