slunce leželo v trávě
položila jsem jej
do ptačí budky
rozezpívalo se
naplněné blahem
světlem
zakulacené slunce
pozvolna se rozlévalo
člověk stojí jako přikován
ani nedýchá
náhle je mu země malá
on chce výš
ještě výše
vztahujíc ruce
na prsa vroucně tiskne
Vincentovy
Tři slunečnice
pěkně jsi si pohrála,já čekal co s toho vyleze a on to byl Vincent a slunečnice :-)
06.08.2020 22:10:31 | Danger
Ta je nádherná Zdeničko,
obraz přede mnou a hřejí..jak na výstavce ;-)* *ST
28.07.2020 21:42:36 | jenommarie
Pěkně vypracované korelace letních hojností. Opěvované slunce a pestrý umělecký symbol*
28.07.2020 01:50:54 | šerý
Slnko nad hlavou
zanechať kúsok za sebou
tie tiene
predsa vieme
aké je úžasné
cítiť sa slobodne
vánok chytať do dlaní
a lúče, lúče na tvári
orchester spevákov
v korunách stromov
a ja cítim že spievajúce
slnko je tu so mnou.......Zdenka, nechcel som ostatným čitateľom pokaziť dojem z tvojej krásnej básne ale prebudila vo mne tie slová.. a za to ti ďakujem :)
27.07.2020 23:53:49 | Dávid