Anotace: Duše stromů
Dub letní
(Quercus robur)
Inkoustem z hálku duběnek
sonet o starém dubu
pár řádky měla jsem říct.
V dlani však mačkám další
tisící pátý nezdařený list.
Je jako varhany v kostele,
když chorál k patronu české země
na kůru hrály.
To sempre forte zpívali i andělé
a lidé s hlavou vztyčenou tam stáli.
Od dětských krůčků lesem
mám sen umět zpěvné verše psát,
marně však hledám krásná slova.
Diamant, co umí básni křídla dát.
Ivuško,Tvůj sen se touto básní splnil. Tvé verše jsou překrásné.
..ST..
16.10.2020 23:06:12 | Jaruška
...ráda jsem četla.....jdou mi k duhu Tvé o stromech a bylinách....je to
dle mého gusta....tak vítej po dlouhé době.....Ji./úsměv
28.09.2020 21:56:42 | jitoush