Anotace: Říjen je prostě říjen.
Zobákem chladným, když říjen do září
vyklove med a okr, nachem prozáří
navlhlé haluze; ten svět, co zmizí záhy.
S tiárou ze zlata, tak pyšný, skoro nahý
konfetami přepestrými zasypává zem.
Požár ten uhasí brzy kat listopad,
Políbením z temnot, že by vážně vskutku rád
předal hrobaříkům vnadný tvůj diadém.