Snovačka
Ta divoženka marnivá,
po lesích tančí,
ledabyle bosá,
ve zpěvu zpěvanů,
drnčivě hvízdajíc.
Oplývá věnečkem,
co vyzvání bezustání,
levandulou fialek,
voňavě nafialovělých.
Vábí pocestné,
v závětří korálků,
k útesům výpustí,
chladných úmyslů.
Ztracen nebetyčností,
ztracen v kokonu,
přesýpacích písků,
hodin, dní,
trávení.
Marnivost nad marnivost,
Vdovy zapletenců,
v sítích eskapád,
mileneckých jedů,
od jednoho k druhému,
od enzymu k enzymům.
Generace nevymře,
vlákna houpavá,
poutá syntézou,
a jiskří za sluncem.
A bál smrti,
spřádá po troškách,
po vážce na vážkách,
kde váhá střevlík,
co neváhal,
a váhou nachytal,
své polapení.
Lapí,
ta Snovačka,
ta samička dračí.
Přečteno 153x
Tipy 7
Poslední tipující: jenommarie, šerý, ARNOKULT, Marcella, Psavec, mkinka
Komentáře (2)
Komentujících (2)