Nezpyšní
nezhrdne
hraje bez potlesku
symfonie větru
kamkoliv se ubírá prostorem
za rohem či obzorem
ani nemrkne
nekoupíš žádnou jeho desku
hraje a hraje a hraje
od děsně dunivých tónů
neviditelných nástrojů
tlustých bubnů holé brady
k pronikavým ostrým zvukům
vyzáblých pikol
i tremolu ježatých bujných vlasů
hromových tympánů
až k tóninám hvizdajícím ostré glissando
ujíždějícího vlaku
starých polohluchých dam
bude se vždy
svou hlavou dotýkat oblohy
i když my
už tu nebudem
orchestrů na světě jsou mraky
Ty v mnoho z nich hraješ taky
flétnu, harfu, bubnů stakata
s každým tónem víc budeš bohatá...
krásný den, milá Marcellko...m
11.01.2021 11:59:50 | mapato
Tedy super a líbí.
Čimčarat ti do toho nebudu. Ale nota bene? To fakt ano*
02.12.2020 15:07:33 | šerý
Vítr nese zprávy
Rozoraných polí
Kamenité brázdy
V uších trpce bolí
Zprávy tažných ptáků
Na stříbrném hledí
Do nejvyšších mraků
Skřípe prapor mědi
----------------------
;-)ST
02.12.2020 10:51:56 | Tomcat
... vítr ...
... hoden je podivu ...
... děkuji za krystalický komentík
02.12.2020 11:00:04 | Marcella